مرکز تحقیقات سایت رسمی طوطی سانان دنیای منقارکج ها اطلاعات آموزش نگهداری مشاوره خرید فروش انواع گونه ها و نژادهای طوطی جوجه ماکائو جوجه کاکادو جوجه کاسکو جوجه شاه طوطی جوجه ملنگو جوجه اکلکتوس عروس هلندی طوطی برزیلی طوطی سخنگو پت شاپ پرنده فروشی تغذیه قیمت دامپزشک پرندگان زینتی

جستجو
فیلد های عمومی
جستجو در محتوا
جستجو در عناوین
دقیقا عین عبارت
فیلتر براساسدسته های محصولات

کاکادوی سیاه دم زرد

کاکادوی سیاه دم زرد Yellow-tailed Black Cockatoo

کاکادوی سیاه دم زرد

Yellow-tailed Black Cockatoo

کاکادوی سیاه دم زرد ( کاکادوی مشکی دم زرد )

Calyptorhynchus funereus

کاکادوی سیاه دم زرد از کاکادو های بزرگ بومی جنوب شرقی استرالیا می باشد. طول آن ها بین ۵۵ تا ۶۵ سانتی متر بوده و بین ۷۵۰ تا ۹۰۰ گرم وزن دارند. یک تاج کوتاه بر روی سر خود دارند. پرهای آن ها به رنگ قهوه ای مایل به مشکی بوده و دارای گونه و نوار های زرد رنگ در دم هستند.

نرهای بالغ دارای نوک سیاه رنگ و حلقه ی صورتی رنگ دور چشم هستند. منقار بالا در ۲ سالگی تیره می شود و پس از آن منقار پایین در ۴ سالگی سیاه گشته حلقه ی صورتی رنگ چشم نیز در ۴ سالگی کامل می شود.

ماده های بالغ دارای منقاری استخوانی رنگ و حلقه ی خاکستری رنگ دور چشم هستند.

در ماده ها، لکه ی زرد رنگ روی گونه روشن تر بوده، همچنین از لحاظ وزنی سنگین تر می باشند.

از این طوطی دو زیر گونه به رسمیت شناخته شده است . زیر گونه ی funereus دارای بال ها و دم بلند تری می باشد و پرهای تیره تری دارد.

گونه ی funereus ، دارای دم بلندتری نسبت به گونه ی xanthanotus است. همچنین از لحاظ وزنی گونه ی funereus سنگین تر می باشد.

این پرندگان در روز فعالیت می کنند. پر سر و صدا و خشن هستند. صدای بلند آن ها از مسافت های زیاد قابل شنیدن است.

آن ها به آرامی پرواز کرده و حرکت کند و سنگینی دارند. آن ها را در ارتفاعات به صورت یک جفت و یا در دسته های کوچک همراه با جوان تر ها می توان دید. همیشه بر روی درختان زندگی می کنند و فقط هنگام یافتن غذا و نوشیدن آب روی زمین دیده می شوند.

این گونه ی طوطی در مناطق جنگلی از جنوب و شرق مرکزی کوئیزلند تا جنوب شرقی استرالیا دیده می شود. و کاکاتوی سیاه دم زرد را می توان در مناطق جنگلی، جنگل های بارانی، جنگل های درختان کاج ، مزارع و حتی مناطق شهری و به طور کلی در هر جایی که منابع غذایی موجود است مشاهده نمود.

اما در این اواخر به علت از بین بردن جنگل ها و از بین رفتن آشیانه ی آن ها تعداد شان رو به کاهش رفته و در معرض انقراض قرار گرفته اند.

رژیم غذایی آن ها بسیار متنوع و طیف گسترده ای دارد، که شامل دانه های درختان بومی منطقه و دانه های گیاهان زمینی می شود. همچنین آن ها از لارو حشرات که در پوست بعضی از درختان ، همچون اکالیپتوس موجود است تغذیه می کنند. و پوست درختان را برای یافتن این لارو ها، همچون لارو سوسک شاخ دار، تکه تکه می کنند.

برای نوشیدن آب به مناطق مختلفی می روند و این کار را در ساعات اولیه ی صبح و یا در هنگام غروب افتاب انجام می دهند.

فصل تولید مثل آن ها با توجه به عرض جغرافیایی متغییر است. در کوئیزلند از ماه آوریل تا جولای ، در شمال نیو ساوت ولز از ماه ژانویه تا ماه می ، در جنوب نیو ساوت ولز از ماه دسامبر تا فوریه و در ویکتوریا از اکتبر تا فوریه است.

سن بلوغ این گونه بین ۴ تا ۶ سالگی بوده و بین ۱ یا ۲ تخم می گذارند. و لانه های خود را در تنه ی درختان ساخته و بستر آن را با پوست درختان و برگ آماده می کنند. و ممکن است که چندین سال از آن لانه استفاده نمایند. پرنده ی ماده بر روی تخم ها می خوابد و تا زمان بیرون آمدن جوجه ها از تخم ، پرنده ی نر برای پرنده ی ماده غذا تهیه می کند. و جوجه ها تا دوره ی بعدی تخم گذاری نزد والدین می مانند.

کاکاتوی سیاه دم زرد به علت داشتن ویژگی های خاص از جمله سر و صدای زیاد و عادت به تخریب ، در اسارت و خارج از استرالیا کمتر دیده می شود. برای نگهداری کردن این گونه نیاز به فضای بزرگ بوده همچنین باید پروتئین لازم برای آن ها فراهم شود چرا که این گونه به میزان پروتئین بیشتری نسبت به بقیه ی کاکاتو های دیگر نیازمند است.

در مجموع کاکاتوهای سیاه برای نگهداری توصیه نمی شوند. زیرا قادر به برقراری رابطه ی خوبی با انسان ها نبوده. پرنده هایی خشن و عصبی می باشند.

دیدگاه ها (0)

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *