انواع گونه های طوطی سانان

طوطی واسا

Vasa Parrot

طوطی واسا

طوطی واسا Vasa Parrot

طوطی واسا با نام علمی ( Coracopsis vasa.sp) دارای چند گونه و زیر گونه متفاوت می باشد. (البته تشخیص تفاوت ظاهری گونه ها برای افراد نا آشنا دشوار است) این گونه و زیرگونه ها به ترتیب عبارتند از: 
طوطی واسا بزرگ: با نام انگلیسی Greater Vasa Parrot و
نام علمی Coracopsis vasa.vasa 
اندازه این پرنده 50 سانتیمتر و طول بالها 29 تا 32 سانتیمتر است. رنگ شاهپرها خاکستری مایل به قهوه ای تیره (چرک) ، پرهای پشت خاکتسری روشن ، زیر دم خاکستری با رگه های تیره می باشد .

طوطی واسا غربی : با نام انگیلیسی Western Vasa Parrot و نام علمی 
Coracopsis vasa.drouhardi 
جثه این پرنده از نوع بزرگ آن کوچکتر ،پرهای شکم روشن تر و پرهای دم تا اندازه ای سفید تر است.

طوطی واسا کومورو 
با نام انگلیسی Comoro Vasa Parrot و نام علمی Coracopsis vasa.comorensis 
این پرنده مانند واسای بزرگ است با این تفاوت که پوشپرهای دم قهوای رنگ است. طول بدن 40 سانتیمتر و طول بالها 25 تا 29 سانتیمتر است.

طوطی واسا کوچک یا طوطی واسا سیاه 
و با نام انگلیسی leseer Vasa Parrot و نام علمی Coracopsis nigra اندازه جثه این نوع 35 سانتیمتر و طول بالش 21 تا 25 سانتیمتر است

Coracopsis یا Vasa parrot

انها بیشتر در جزیره ماداگاسکار زیست می کنند

جهت مشاهده عکس بالا در اندازه واقعی روی تصویر کیلیک کنید.

طوطی های واسا

سایر خصوصیات ظاهری این نوع طوطی ها : 
رنگ عنبیه قهوه ای تیره. رنگ نوک خاکستری روشن می باشد. رنگ عنبیه در پرندگان جوان سیاه و رنگ شاهپرها قهوه ای است.

پراکنش طبیعی : این پرنده بومی شرق ماداگاسکار است. معمولا در دسته جات بزرگ و گاهی همراه با دسته جات سایر پرندگان مانند سارها همراه می شود. بسیار پر سر و صداست. برای یافتن غذا بر روی زمین راه هم میرود. نر ها در ابتدای فصل زاد آوری با صدای بلند و ممتد آواز می خوانند. در طبیعت پرنده ای پررو بوده که همه چیز میخورد ولی به دانه های روغنی(خشکبار) دانه های کشاورزی ، میوه جات بسیار علاقه مند است و برای مزارع مانند آفت خسارت زا است. عمق لانه زیاد است( به اندازه 30 در 30 در 180 سانتیمتر) . معمولا هر جفت بر روی یک درخت لانه ای عمیق حفر می کند.

در اسارت : در محیط های بسته و به صورت پرورشی هم خصوصیات خود را حفظ می کند. بانمک، با نشاط و پر سر و صدا است. ابتدا خجالتی و بعد از آشنا شدن با محیط بسیار پر رو می شود. از راه رفتن روی زمین لذت برده و به پرواز کردن در اتاق علاقه مند است. به سرعت با شرایط جدید سازگار می شود.

تغذیه : می توان دانه های ترکیبی شامل : دانه قناری، دانه آفتابگردان، آجیل، گندم سیاه، جو دوسر، ذرت با چوب،میوه و سزیجات را به همراه مکملهای معدنی و ویتامین را در رژیم غذایی اش قرار داد.

مراقبت های زادآوری : این پرنده در اسارت هم زاد آوری میکند. پرنده ماده 3 یا 4 هفته قبل از تخم گذاری توی لک می رود و پرهای کله اش می ریزد ، رنگ پوست سر پرنده ماده کرچ زرد رنگ است. ( روی منقار هم حالت ورم کرده پیدا می کند)

رنگ سر پرنده ماده کاملا مشهود است و همچنین ورم بالای منقار

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید