بیماری های طوطی سانان

نشانه های بیماری در طوطی سانان

نشانه های بیماری در طوطی سانان

نشانه های بیماری در طوطی سانان

علائم اولیه بیماری ها

۱. عفونت یکی از چشمهای پرنده

۲. خس خس کردن تنفس پرنده

۳. عفونت پرده چشم پرنده

۴.اسهال سبز

از بهداشت و ورود و خروج هوای تازه اطمینان حاصل نمایید.

علایم و نشانه های بیماری خطرناک سالمونلا

۱. اسهال سبز چسبنده و لجنی

۲. از دست دادن وزن

۳. مرگ ناگهانی

بهترین روش درمان پرندگانی که به سالمونا مبتلا شده اند از بین بردن انها است. پرندگان ما در قرنطینه  از بابت سلامت گارانتی شده اند.

وقتی شما به کاسکو غذای مناسب بدهید دچار اسهال نخواهد شد . اما اگر تغیه مناسب نداشته باشد زود اسهال می شود همچنین در صورت سرد بودن محیط و استرس زیاد اسهال می شوند

اگر فضله طوطی دائما و بیش از حد ابکی بود یعنی طوطی اسهال دارد . بهتر است کمی سفت باشد به رنگ سبز و سفید باشد. البته ممکنه میوه هایی مانند گیلاس رنگ فضله را اندکی قرمز بکند.

توجه داشته باشید که رنگ زرد در فضله نشانه عفونت و چرک در بدن می باشد.

کاسکو به خاطر اینکه در منطقه ای معتدل در افریقا زندگی میکند و هیچ رابطه ای با سرما و باد ندارند به همین خاطرسوز و سرمادشمن بزرگی برای سلامتی کاسکوی شما می باشد. هیچ گاه کاسکوی خود را در مجاورت باد قرار ندهید.

هرگز به طوطی خود خصوصا کاسکو غذای چرب ندهید وهمچنین غذاهای نمک دار دشمن سلامتی طوطی شما است.

تغذیه نادرست

علت اصلی دولایه شدن و یا پوسته پوسته شدن نوک منقار طوطیها و خشک و شکننده شدن پرو بال می باشد. با مراجعه به بخش فروش

می توانید غذاهای اماده بسیار مفیدی را که تقویت کننده و دارای ویتامینها و کلسیم های مورد نیاز هستند را خزیداری کنید.

پرنده ای که دچار اسهال خونی شده باشد پرونده زندگیش در حال بسته شدن است.

با مشاهده کوچکترین بیحالی یا دیگر علایم  فورا به دکتر دامپزشک متخصص مراجعه کنید.

طوطی ها احتیاجی به واکسن یا امپول ندارند

پسیتاکوز تب‌ طوطی‌ اورنیتوز

البته این بیماری کم پیش میاد و همانطور که در زیر اورده شده برای خود طوطی خطرناک هست ،در این بیماری که کم اتفاق می افتد خطر چندانی متوجه انسان نیست.

یکی از مسائل مهمی که در نگهداری از حیوانات مخصوصاْ در محیط منزل باید حتماْ به آن توجه ویژه داشت اینست که وجود آن حیوان باعث انتقال بیماری به افراد خانواده نشود و به همین خاطر باید در مورد بیماریهای قابل انتقال از حیوانات به انسان تحقیق کنیم.در خصوص کسانی که از طوطی نگه داری می کنند یکی از این نوع بیماریها ُتب طوطی هست که در زیر مطلبی را در این خصوص می گذارم:

پسیتاکوزیس (تب طوطی)

پسیتاکوزیس یا تب طوطی بیماری که طوطیان می توانند به ارمغان بیاورند

 در جهان بیماری های گوناگونی وجود دارند که برخی از آنها جزء بیماریهای مشترک انسان و دام می باشند، آشنا شدن و شناخت این بیماریها به معنای کشتن حیوانات آلوده نیست بلکه شیوهای به کنترل در آوردن و برخورد صحیح با حیوانات آلوده است.  بیماری پسیتاکوزیس نیز در شمار بیماریهای مشترک قرار می گیرد، پسیتاکوزیس بیماری است که خانواده طوطی سانان ( کاسکو، طوطی سبز، مرع عشق و … ) را درگیر می کند در صورتی که این بیماری کبوتر را مبتلا کند به آن اورنیتوز گویند.  همانطور که گفته شد بیماری در طوطی سانان دیده می شود، کبوتر نیز از دیگر حیوانات مستعد ابتلا به بیماری است، بیماری از طریق این دو پرنده می تواند به دیگر پرندگان انتقال پیدا کند  انسان نیز  در صورت تماس با عامل پسیتاکوزیس می تواند به این بیماری مبتلا شود.  بیماری پسیتاکوزیس از طریق تماس با مدفوع آلوده پرندگان مبتلا، هوا و حشرات  قابل انتقال به انسان است،

 میکروب‌ها از طریق‌ استنشاق‌ هوای‌ حاوی‌ این‌ میکروب‌ یا آسیب‌ پوستی‌ ناشی‌ از نوک‌ زدن‌ یا گاز گرفتن‌ پرنده‌ مبتلا به‌ انسان‌ منتقل‌ می‌شود. دوره‌ نهفتگی‌ بیماری‌ پس‌ از تماس‌ با میکروب‌ 3-1 هفته‌ است‌.

خوشبختانه بیماری از طریق تخم،  قابل انتقال به انسان نیست. بیماری پسیتاکوزیس در حال حاضر بیشتر بومی مناطقی همچون: جنوب شرقی آسیا بخشهای از جنگلهای افریقا و امریکا است، این مناطق در واقع زیستگاه طبیعی طوطیان می باشد.

نشانه های بیماری در پرنده و انسان: پرنده غذا نمی خورد، پرها در اثر اسهال سبز رنگ است، ترشحات مخاطی در بینی و چشم پرنده دیده می شود، با افزایش ترشحات، چشم بسته شده و در نهایت پرنده بینایی خود را از دست می دهد.پسیتاکوزیس دستگاه تنفسی طوطیان را کاملا در گیر می کند. زمانی که انسان به عامل بیماری پسیتاکوزیس آلوده می شود علایمی نشان نمی دهد  از زمان ابتلا تا بروز علایم بیماری پسیتاکوزیس در انسان حداقل دو هفته زمان لازم است علایم اولیه شامل لرز، ضعف  و سردرد است  فرد بیمار تک سرفه  دارد.در صورت حاد شدن بیماری پسیتاکوزیس در انسان علایم استفراغ، اسهال یا یبوست، افسردگی، بزرگ شدن کبد دیده می شود.

تشخیص بیماری تنها توسط دامپزشک در مورد پرندگان و پزشک در مورد انسان انجام می شود.

عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر

تماس‌ با پرندگان‌ به‌ خصوص‌ در باغ‌وحش‌ها، پرنده‌ فروشی‌ها یا مزارع‌

 

نکاتی چند برای افرادی که  با پرندها کار می کنند :

1-  هیچگاه پرنده خود را از پرنده فروشی های کثیف  و غیره بهداشتی تهیه نکنند.

2- در صورتی که پرنده انها از کشورهای که ببیماری پسیتاکوزیس در آن وجود دارد تهیه می کنند حتما قبل از ورود پرنده به خانه، توسط دکتر دامپزشک معاینه شود.

۳- در صورت بروز علایم بیماری در پرنده به هیچ هنوان خود درمانی برای طوطی سانان انجام ندهند و پرنده خود را به نزدیکترین کلینیک دامپزشکی محل اقامت خود ببرند.

آنچه در مورد بیماری پسیتاکوزیس طوطیان قابل گفتن است این است که بیماری خوشبختانه جزء بیماریهای بومی منطقه خاورمیانه نیست و موارد ابتلا به این بیماری در کشور ما تا کنون به صورت رسمی گزارش نشده است.

درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟

 اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان دارای‌ علایم‌ پسیتاکوز باشید.
بروز موارد زیر در طی‌ درمان‌:
ـ تب‌
ـ عدم‌ تسکین‌ درد با گرم‌ کردن‌ محل‌ یا مسکن‌ها
ـ تشدید کوتاهی‌ نفس‌
ـ تیرگی‌ یا کبودی‌ ناخن‌ انگشتان‌
ـ خلط‌ خونی‌
ـ تهوع‌، استفراع‌ یا اسهال‌و سر درد

عواقب‌ مورد انتظار

معمولاً با تشخیص‌ و درمان‌ زودرس‌ در عرض‌ 14-7 روز بهبود می‌یابد. بدون‌ درمان‌ تب‌ 3-2 هفته‌ باقی‌ مانده‌ و سپس‌ به‌ آهستگی‌ شروع‌ به‌ کاهش‌ می‌کند.

 عوارض‌ احتمالی‌ :

 پنومونی‌ یا ذات‌الریه‌ شدید یا کشنده‌

 درمان‌:

 درمان‌ شامل‌ درمان‌ دارویی‌ (گاهی‌ درمان‌ وریدی‌) و مراقبت‌های‌ حمایتی‌ از جهت‌ علایم‌ بیمار می‌باشد.
– برای‌ جلوگیری‌ از انتقال‌ بیماری‌ به‌ دیگران‌ از طریق‌ سرفه‌ و خلط‌ بیمار باید بیمار حدا از دیگران‌ مراقبت‌ شود.
– برای‌ مرطوب‌ کردن‌ هوا و در نتیجه‌ رقیق‌تر شدن‌ ترشحات‌ ریوی‌ از یک‌ دستگاه‌ مرطوب‌ کننده‌ و اولرتاسونیک‌ با بخار سرد استفاده‌ کنید. درون‌ سدتگاه‌ تنها آب‌ خالص‌ بریزید و از ریختن‌ دارو درون‌ آن‌ خودداری‌ کنید. دستگاه‌ را هر روز تمیز کنید.
– از یک‌ بالشتک‌ گرم‌ کننده‌ یا کمپرس‌ گرم‌ و مرطوب‌ بر روی‌ قفسه‌ سینه‌ برای‌ تخفیف‌ درد استفاده‌ کنید.
– ار استعمال‌ دخانیات‌ خودداری‌ کنید.

 تتراسیکلین‌ (نوعی‌ آنتی‌بیوتیک‌) به‌ مدت‌ حداقل‌ ده‌ روز برای‌ کنترل‌ تب‌ و سایر علایم‌ تجویز می‌شود.
در صورتی‌ که‌ سرفه‌ همراه‌ خلط‌ باشد از داروهای‌ ضد سرفه‌ نباید استفاده‌ شود زیرا در این‌ شرایط‌ سرفه‌ اثر سودمندی‌ در تخلیه‌ ترشحات‌ ریوی‌ دارد. اگر سرفه‌ بدون‌ خلط‌ و دردناک‌ باشد، می‌توان‌ از داروهای‌ ضد سرفه‌ استفاده‌ کرد.
برای‌ درد خفیف‌، استفاده‌ از داروهای‌ بدون‌ نسخه‌، نظیر آسپیرین‌ یا استامینوفن‌ توصیه‌ می‌شود.

 استراحت‌ در بستر حداقل‌ تا 48 ساعت‌ پس‌ از رفع‌ تب‌، درد و کوتاهی‌ نفس‌ ضروری‌ است‌. پس‌ از آن‌ به‌ تدریج‌ فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های‌ طبیعی‌ خود را از سر بگیرید. خستگی‌ و ضعف‌ ممکن‌ است‌ برای‌ مدت‌ طولانی‌ باقی‌ بماند، بنابراین‌ نباید انتظار داشت‌ که‌ توان‌ بیمار به‌ سرعت‌ به‌ حالت‌ عادی‌ بازگردد. رژیم‌ خاصی‌ نیاز نیست‌. مصرف‌ مایعات‌ را تا حداقل‌ یک‌ لیوان‌ در ساعت‌ افزایش‌ دهید. این‌ کار به‌ رقیق‌تر شدن‌ ترشحات‌ ریوی‌ و در نتیجه‌ آسانتر شدن‌ آنها با سرفه‌ کمک‌ کند.

یکی از نشانه های فقر کلسیم ترک هایی روی منقار و ناخن اما میتونه از کمبود چیز های دیگه هم باشه . ولی من راهی بلدم که تشخیص این بیماری و اسان میکنه .

تشخیص : اگر دیدید پرنده بعد از کندن پرش ته پر را میجود و اینکار را چندین بار تکرار کرد مطمئن باشید بخاطر کمبود کلسیم داره کلسیمی که در پرش زخیره شده استفاده میکنه .

درمان : میتونید مقداری سفیده تخم مرغ ابپز شده یا یه استخوان کوچک ابپز شده ی مرغ ( بدون چاشنی اضافی ) بهش بدید تا سلامتی شو بدست بیاره .

کمپیلو باکتریوزیس:

این بیماری در اثر باکتری کمپیلو باکتر ژژونی رخ می دهد. این باکتری، گرم منفی و دارای اسپور غیر متحرک است. این باکتری انسانها و گونه های مختلفی از حیوانات را تحت تاثیر قرار می دهد بویژه طوطی سانان ( طوطی) و گنجشک سانان( فنچ و قناری). این باکتری در روده کوچک( ژژنوم و ایلئوم) و کولون ( روده بزرگ) زندگی می کند و به صورت فلور طبیعی بسیاری از پرندگان بشمار می رود. نگه داری پرندگان وحشی به صورت آزاد باعث گسترش بیماری و انتقال بیماری به صورت دهانی- مدفوعی می شود. علائم کلینیکی این بیماری هپاتیت، بی حالی و رخوت، از دست دادن اشتها، کاهش وزن و اسهال زرد است. مرگ و میر هم ممکن است دیده می شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید